Svátek seniorů nabídl folklór, country, dechovku, prvorepublikovou módu i bohatý doprovodný program

2. 10. 2023

Stovky seniorů oslavily v Hradci Králové svůj svátek bohatým uměleckým programem, o který se postarali zejména děti a senioři z Královéhradeckého kraje. Výjimečně vysokou účast podpořilo rovněž vydařené nedělní počasí.

Pivovarské náměstí v centru Hradce Králové ožilo v neděli 1. října 2023 hudbou, tanci, módními přehlídkami i stánky s tipy na výlety či s ukázkami práce zdravotníků, pečovatelů a dalších. Především se však stalo na celé odpoledne místem setkání, zejména seniorů z Hradce Králové a širokého okolí.

Návštěvníky i vystupující přivítala náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za oblast sociálních věcí, kultury a cestovního ruchu a předala ocenění seniorům, kteří se významně zasloužili o zapojení svých vrstevníků v regionu do různých společenských či pohybových aktivit.

Svátek seniorů nabídl folklór, country, dechovku, prvorepublikovou módu i bohatý doprovodný program
Svátek seniorů 2023 na Pivovarském náměstí v Hradci Králové

Kulturní program zajistila Skautská dechovka, módní přehlídky v prvorepublikovém stylu od sdružení Sestry Chalupovy, dětský folklórní soubor Peciválek ze ZUŠ Střezina, mladá akordeonistka Klára Flosová z téže školy, country tance v podání TJ Sokol Pražské Předměstí, kapela Art Jazz Band, seniorská taneční skupina Floriteam Doudleby, polský hudební seniorský soubor ROMANTICA a také seniorky z pečovatelské služby ve Dvoře Králové nad Labem, které vystoupily s ukázkou bubnování k hudebnímu doprovodu.

Zájemci také zdarma navštívili Galerii moderního umění v Hradci Králové, Muzeum východních Čech v Hradci Králové, vodní elektrárnu Hučák s komentovanou prohlídkou či dřevěný Kostel svatého Mikuláše v Jiráskových sadech.

Akce, kterou pořádal Královéhradecký kraj, se konala se pod záštitou hejtmana Martina Červíčka a jeho náměstkyně Martiny Berdychové.

Fotogalerie