Stavba roku Královéhradeckého kraje vstoupila do 21. ročníku

4. 4. 2024

Na začátku března byl vyhlášen 21. ročník architektonické soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2024. Cílem soutěže je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architekturou a projektováním v Královéhradeckém kraji.

Stavba roku Královéhradeckého kraje vstoupila do 21. ročníku
Galerie EPO 1.

Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla v níže uvedených kategoriích, zhotovená a zkolaudovaná nebo s povoleným zkušebním provozem v období od 1. 1. 2021 do 31. 5. 2024. Stavba musí být zhotovena na území Královéhradeckého kraje.

Přihlásit lze architektonické dílo do pěti kategorií:

  • Domy pro bydlení a rodinné domy;
  • Stavby občanské vybavenosti;
  • Stavby pro průmysl a zemědělství;
  • Dopravní a inženýrské stavby;
  • Rekonstrukce a revitalizace.
Odborná porota určí v každé kategorii jednu „Stavbu roku Královéhradeckého kraje 2024“ a udělí maximálně dvě čestná uznání. Přihlášení do soutěže je bezplatné a stavbu do soutěže může přihlásit celá škála firem a společností od stavebníka až po financující organizaci či provozovatele.

Konečný termín přihlášení stavby je 24. června 2024.

Formulář přihlášky i propozice naleznou zájemci buď v příloze tohoto článku nebo na webu: bit.ly/stavbarokuKHK2024.

Konkrétní dotazy jsou připraveni zodpovědět na sekretariátu soutěže (HSC, Jižní 870, 500 03 Hradec Králové), případně na e-mailových adresách: hradeckralove@ckait.cz nebo mazura@seznam.cz.

V roce 2023 bylo do této soutěže přihlášeno celkem 30 staveb. Odborná komise ocenila titulem Stavba roku Královéhradeckého kraje 2023 Lávku u Aldisu v Hradci Králové a Galerii EPO 1 v Trutnově.

Soubory ke stažení