Škola okem studentů vyhlašuje druhý ročník

11. 9. 2020

Po úspěšném pilotním ročníku vyhlašuje Centrum podpory uměleckých aktivit Impuls ve spolupráci s Královéhradeckým krajem druhý ročník video soutěže pro středoškoláky s názvem STUDOKO aneb Škola okem studentů. Studenti natočí soutěžní snímek, ve kterém vhodně prezentují svou školu a jejich pohled na studium. Záštitu nad akcí převzala náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

„Soutěž STUDOKO se v loňském roce setkala s velkým zájmem mezi středoškoláky, přihlásilo se nám 34 soutěžních snímků. Odborná porota byla mile překvapena, jak studenti dokázali v šedesáti sekundách vyjádřit názor a náhled na svoji školu a zdůvodnit důvody k jejímu výběru. Soutěžní snímky zaujaly žáky devátých tříd, kteří dostali skvělou příležitost zjistit něco více o škole, kterou si k dalšímu studiu vybrali, a to očima svých vrstevníků, protože pro výběr školy hraje důležitou roli i klima školy, vnitřní atmosféra. To právě studenti škol umějí skvěle vyjádřit,“ říká náměstkyně Martina Berdychová s tím, soutěží kraj podporuje zájem o studium na středních školách.

„Díky všem přihlášeným videím jsme také získali přehled o tom, jak studenty zajímá audiovizuální tvorba, co už umí, případně, že na školách existují video kroužky. Kamenosochařská škola v Hořicích byla tak motivována, že neváhala a vybavila své foto/film studio další potřebnou technikou, aby se studenti mohli dále filmařsky rozvíjet. Nápad natočit krátké propagační video o svojí škole jako soutěž se ukázal jako dobrý počin, a proto v letošním roce akci opakujeme,“ říká ředitelka Impulsu Martina Erbsová.

Uzávěrka soutěže je 30. října. O finálových snímcích zařazených do druhého ročníku soutěže rozhodne komise složená z mediálních odborníků a zástupců Královéhradeckého kraje. Soutěž vyvrcholí vyhlášením výsledků na prezentaci středních škol a zaměstnavatelů, která se koná 13. listopadu v hradeckém Aldisu. Autoři třech snímků umístěných na medailových pozicích obdrží hodnotné ceny v podobě poukázek na výběr zboží v celkové hodnotě 30 tisíc korun. Autor snímku, který dostal u diváků nejvíce hlasů, vyhraje zážitkový den ve studiu. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na http://www.impulshk.cz/videosoutez nebo na https://skolysobe.cz/.

Soubory ke stažení