Škola okem studentů je nová soutěž pro středoškoláky

17. 9. 2019

Centrum podpory uměleckých aktivit Impuls ve spolupráci Královéhradeckým krajem vyhlašuje video soutěž pro středoškoláky STUDOKO aneb Škola okem studentů. Reportáží, ve které studenti vhodně prezentují svou školu a pohled na studium, soutěží o hodnotné ceny. Nad soutěží převzala záštitu náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

„Škola je prostor, kde se žáci setkávají, pracují, vzdělávají se a baví. Škola je také místem, kde mohou realizovat své sny. Proto jsme se rozhodli vyhlásit tuto soutěž a dát prostor samotným žákům, aby vyjádřili názory a svůj náhled na školu a důvod, proč si ji ke studiu vybrali,“ komentuje vyhlášení soutěže náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Pro budoucí studenty to je i skvělá příležitost zjistit něco o škole, kterou si vybrali ke studiu po absolvování základní školy. „Je to vlastně takové kariérové poradenství v rukou studentů,“ doplňuje náměstkyně Berdychová. Soutěží kraj podporuje zájem o studium na středních školách a motivuje i kariérové poradce.

„Chceme pobídnout studenty, aby natočili krátké propagační video o svojí škole, jak ji vidí svýma očima a které bude zároveň odpovídat na otázky: Proč jít studovat k nám? Co nás škola naučila? Kam nás škola vede? Pro náš pořadatelský tým je to i šance oslovit cílovou skupinu, se kterou úplně běžně nepracujeme, představit jí naše centrum a jeho možnosti,“ říká ředitelka hradeckého centra podpory uměleckých aktivit Martina Erbsová. Doplňuje, že cílem soutěže je pomoci deváťákům základních škol lépe se orientovat v otázkách budoucího studia a volby povolání.

Královéhradecký kraj soutěž vyhlásí během září s termínem ukončení na konci října. O finálových snímcích rozhodne komise složená z odborníků na média a zástupců Královéhradeckého kraje. Soutěž vyvrcholí vyhlášením výsledků na prezentaci středních škol a zaměstnavatelů, která se koná 15. a 16. listopadu v hradeckém Aldisu.

Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se každoročně koná během října a listopadu ve všech okresních městech Královéhradeckého kraje. Akci, která letos proběhne již popáté, pořádá Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje a Královéhradecký kraj.

Soubory ke stažení

  • plakát (pdf, 1505 kB, 17.9.2019)