Silnice mezi Jetřichovem a Broumovem je hotová. Letos jako první

29. 8. 2016

Silničáři hlásí hotovo. Oprava úseku mezi odbočkou na Jetřichov a čerpací stanicí na okraji Broumova, která navázala na předchozí rekonstrukci silnice přes vrchol Pasa, je kompletní. Jedná se o první letos dokončený projekt, na který Královéhradecký kraj obdržel dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Slavnostní otevření proběhlo v pátek.

„Jedná se o letošní největší investici do silniční sítě na Náchodsku, na kterou Královéhradecký kraj dokázal tento rok získat jako vůbec první evropskou dotaci. Věřím, že nyní bude cesta mezi Broumovem a Policí nad Metují pro všechny řidiče mnohem pohodlnější a bezpečnější,“ řekl hejtman Lubomír Franc.

Trasa Jetřichov – Broumov je čtyřkilometrový úsek silnice II/303, který byl před rekonstrukcí v nevyhovujícím stavu. Bylo zde velké množství nerovností, konstrukčních poruch a vozovku bylo nutné i rozšířit.

První předpokládaná částka na rekonstrukci daného úseku byla 57 milionů korun. Díky výběrovému řízení ale kraj dokázal snížit výdaje zhruba na 36 milionů, které z 85 procent pokryla evropská dotace z IROP a 5 procent státní dotace. Dotace z IROP byla projektu přislíbena jako vůbec první v České republice.

Úsek mezi Jetřichovem a Broumovem byl slavnostně otevřen v pátek 26. srpna za účasti hejtmana, starostů okolních obcí, zástupců dodavatele a představitelů SÚS Královéhradeckého kraje.