Ředitelem Muzea východních Čech byl jmenován Petr Grulich

23. 10. 2017

Rada Královéhradeckého kraje dnes jednohlasně schválila jmenování doc. Mgr. Petra Grulicha, Ph.D., do funkce ředitele Muzea východních Čech v Hradci Králové. Nový ředitel se ujme vedení instituce 1. listopadu tohoto roku.

Jmenování doc. Mgr. Petra Grulicha, Ph.D., do čela instituce doporučila již dříve výběrová komise na základě uskutečněného výběrového řízení. Rada měla o jmenování rozhodnout již na minulém zasedání, ale v důsledku mediální kampaně podpořené výroky některých účastníků řízení svůj verdikt odložila.

Na dnešní zasedání přizvala krajská rada dva uchazeče, kteří se v hodnocení výběrové komise umístili na prvních dvou příčkách, a umožnila jim prezentovat své vize řízení a dalšího rozvoje muzea. Vystoupení pana Grulicha nás přesvědčilo o správnosti doporučení výběrové komise. Rozhodnutí rady bylo jednomyslné,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, která je odpovědná za oblast školství a kultury.

Hodnotící komise měla osm členů. Koncepce, které uchazeči přeložili, byly anonymně předány dvěma nezávislým hodnotitelům. Jak doporučení těchto hodnotitelů, tak i výsledek osobních pohovorů komise se všemi sedmi uchazeči vyzněly nejlépe pro Petra Grulicha. Rada výsledek výběrového řízení stvrdila.