Projektanti začali pracovat na obchvatu Častolovic. Stavět by se mohl začít za dva roky

27. 11. 2019

Královéhradecký kraj uzavřel smlouvu s projekční kanceláří M - PROJEKCE s.r.o. z Hradce Králové, která vytvoří projektovou dokumentaci východního obchvatu Častolovic. Dokumentace by měla být kompletně hotová ve druhé polovině roku 2021. Zahájení stavby komunikace II/318 kraj očekává v roce 2022.

Projektanti začali pracovat na obchvatu Častolovic. Stavět by se mohl začít za dva roky

Náklady na stavu obchvatu dosáhnou výše 642,6 milionu korun a budou financované z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Celou akci zajišťuje a zabezpečuje oddělení průmyslových zón Centra investic, rozvoje a inovací.

Tato investiční akce je součástí projektu „Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu“ na základě schváleného Usnesení vlády České republiky.

Projekt na obchvat Častolovic představuje výstavbu nových komunikací o délce cca 2,2 km a tří okružních křižovatek. Na trase budou cekem čtyři mosty – jeden překlene cyklostezku, přes druhý řidiči přejedou Štědrý potok a zbylé dva překlenou železniční trať a řeky Kněžná a Bělá.