Projekt přinesl vítězství a nové materiály pro turisty v Královéhradeckém kraji

24. 9. 2015

Projekt Podpora rozvoje cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji ke konci září finišuje a po 14 měsících bilancuje nad průběhem své realizace.

Projekt přinesl vítězství a nové materiály pro turisty v Královéhradeckém kraji
Již nyní můžeme říci, že se jednalo o další úspěšně ukončený projekt Oddělení regionálního rozvoje. Některé výsledky dokonce předčily veškerá očekávání. S velkým úspěchem se setkal například nový mapový cyklokomplet, který vyšel v březnu letošního roku, a už v červnu vyhrál první cenu v mezinárodní kartografické soutěži TOUR MAP. Cyklokomplet zvítězil ve své kategorii „Mapy a atlasy s turistickým obsahem“ v konkurenci stovek přihlášených kartografických dokumentů tuzemských ale i zahraničních.

O mapy i informační brožury, které cyklokomplet obsahuje, byl obrovský zájem mezi odbornou i laickou veřejností. Projekt přinesl ale i jiné důležité výstupy: byl zpracován Program rozvoje cestovního ruchu na období let 2014 – 2020, pravidelně vycházejí informační Newslettery Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu a kraj získal nové propagační předměty pro prezentaci atraktivních lokalit. Kromě toho také vyšly Turistické noviny v nákladu 30 tisíc, a to jak v zimním tak i letním vydání. Na zdařilé výstupy tohoto projektu hodlá úsek cestovního ruchu dále navazovat.

Text: Petra Stárková