Program Interreg měl výročku v polských Beskydech

24. 10. 2017

V Istebně na polské straně Beskyd se v říjnu konala Výroční akce programu Interreg V-A ČR - Polsko.

V průběhu konferenční části se účastníci dozvěděli aktuální informace o realizaci programu a o budoucnosti programů cíle Evropská územní spolupráce. Prezentovány byly rovněž inspirativní projekty, mimo jiné i dva projekty v současnosti realizované na území Královéhradeckého kraje a Dolnoslezského vojvodství. Jednalo se o projekt „Modernizace zařízení a vzájemné pomoci při mimořádných událostech v Orlických a Bystřických horách“ (vedoucí partner - obec Orlické Záhoří) a o projekt „Cesta kamene“ (vedoucí partner - město Hořice).

Druhý den se uskutečnil studijní výjezd účastníků na místa, kde byly a jsou realizovány společné projekty na české a polské straně Beskyd. Za Královéhradecký kraj se Výroční akce účastnil Ing. Roman Klíma z oddělení evropských grantů.

Jsem potěšen, že úspěšné a inspirativní přeshraniční projekty, realizované na české straně partnery z Královéhradeckého kraje, jsou opakovaně prezentovány na mnoha významných akcích, mezi které patří i Výroční akce programu Interreg V-A ČR - Polsko,“ řekl Pavel Hečko, radní Královéhradeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu.

ZDROJ: Ing. Roman Klíma