Pracovní schůzka řešila technické otázky obchvatu Opočna

16. 9. 2014

Na opočenské radnici se dnes konalo jednání iniciované projektantem plánovaného obchvatu kolem města. Vedle pracovníků městského úřadu se ji účastnil i náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Karel Janeček, ředitel SÚS Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs a Josef Žabokrtský z Dopravního inspektorátu v Rychnově nad Kněžnou.

Pracovní schůzka řešila technické otázky obchvatu Opočna

Důvodem setkání byla potřeba vyjasnit některé technické otázky. Například Zastupitelstvo města Opočna by se mělo v brzké době vyjádřit k tomu, zda před původně navrhovaným podchodem, který by měl být v blízkosti kruhové křižovatky nedaleko hotelu Jordánek, neupřednostní klasický přechod pro chodce, jak navrhuje projektant Aleš Dejmek. Tato varianta by byla po ekonomické stránce podstatnější výhodnější a vzhledem k frekvenci chodců na tomto místě dostatečná.

„Všechny případné změny musí být v souladu s platným územním rozhodnutím. Jakmile bude dopracován záborový elaborát, bude možné začít jednat s jednotlivými vlastníky pozemků potřebných pro výstavbu první etapy obchvatu,“ řekl náměstek Karel Janeček.

Vedle zmiňovaného přechodu se řešilo například také to, jak do plánů zakomponovat křížení s cyklostezkou do Dobrušky, která v době přípravy původních podkladů ještě neexistovala.