Opraví se zbylý úsek z vrcholu Pasa do Broumova

30. 5. 2016

Dnes začínají stavební práce na silnici druhé třídy číslo 303, která je hlavní spojnicí Broumova se zbytkem kraje. Oprava úseku mezi odbočkou na Jetřichov a čerpací stanicí na okraji Broumova navazuje na nedávnou rekonstrukci silnice přes vrchol Pasa spojenou s vybudováním stoupacích pruhů v kritickém úseku, kde dříve v zimních měsících kolabovala doprava. Výběrovým řízením se podařilo náklady snížit z předpokládaných 57 milionů na 35,8 milionu korun, které z větší části pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Stavba bude ukončena začátkem srpna.

Opraví se zbylý úsek z vrcholu Pasa do Broumova
Ke slavnostnímu předání staveniště došlo dnes ve 13 hodin za účasti hejtmana, starostů okolních obcí, zástupců dodavatele a představitelů SÚS Královéhradeckého kraje.

Jedná se o letošní největší investici do silniční sítě na Náchodsku a bude probíhat za plné uzavírky. Věřím, že řidiči přijmou toto omezení s pochopením. Od srpna pak bude cesta mezi Broumovem a Policí nad Metují mnohem pohodlnější a určitě i bezpečnější,“ řekl hejtman Lubomír Franc.

Zapravdu mu dává současný stav vozovky. Její tloušťka je nevyhovující a silnice vykazuje velké množství nerovností a konstrukčních poruch. Délka opravovaného úseku je čtyři kilometry.

Objízdná trasa pro veškerou dopravu je vedena přes Jetřichov a dále přes Hejtmánkovice do Broumova. V obcích Jetřichov a Hejtmánkovice je nejvyšší dovolená rychlost snížena na 30 kilometrů v hodině.