Nova Cup 2018 míří do krajské metropole. Startuje už příští sobotu

5. 4. 2018

V Hradci Králové v sobotu 14. dubna vypukne úvodní závod pětidílné cyklistické série Nova Cup 2018. Zazávodit si zde budou moci i děti, a to zcela zdarma. Záštitu nad akcí převzal hejtman Jiří Štěpán. Spolu s náměstkyní pro sport Martina Berdychová bude svědkem startovního výstřelu hlavního závodu, který se v 11:15 rozlehne Malým náměstím.

Z Malého náměstí závodníci zamíří do hradeckých lesů. Vybrat si mohou ze tří tras. Nejdelší měří 91 kilometrů, střední 62 kilometrů a pro rodiny s dětmi je připravená pohodová Nova jízda na 30 kilometrů. Pro nejmenší závodníky navíc organizátoři připravili od 10:00 dětský závod v areálu u Všesportovního stadionu v Malšovicích.

Účast v závodě potvrdil jeden z nejúspěšnějších hendikepovaných sportovců světa, paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice, Jiří Ježek. Neváhejte a přihlaste se na unikátní závod okolím Královéhradecka a užijte si sportovní den s přáteli či rodinou. Pro oceněné v jednotlivých kategoriích jsou připraveny hodnotné ceny, včetně pamětních medailí. Přihlášku naleznete ZDE.

V dubnu startuje Nova Cup 2018. Cyklistickou sezónu zahájí na hradeckém Malém náměstí