Nejlepší knihovníci v kraji za letošní rok obdrželi ocenění

20. 10. 2017

Ve studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové se včera večer již po deváté předávaly ceny nejlepším knihovnicím a knihovníkům našeho regionu. Slavnostní večer se uskutečnil pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje. Ocenění byla udělena v kategoriích knihovník/knihovnice malé veřejné knihovny a knihovník/knihovnice veřejné knihovny.

Ceny předala náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství a kultury spolu s předsedkyní Svazu knihovníků a informačních pracovníků pro východní Čechy Kateřinou Hubertovou, ředitelkou Studijní a vědecké knihovny Evou Svobodovou a vedoucím odboru kultury a památkové péče krajského úřadu Milanem Smolíkem.

 

„Práce všech oceněných si nesmírně vážím, protože ji dělají s velkým nadšením a obětují jí spoustu svého volného času. V mnoha malých obcích jsou místní knihovny jedinými hybateli kulturního dění a pro život na venkově jsou tak velice důležité,“ řekla náměstkyně Martina Berdychová.

 

V kategorii knihovník/knihovnice malé veřejné knihovny byly oceněny:

  • Jiřina Bittnerová (Knihovna Jaroslava City Vysokov)
  • Jiřina Perná (Místní knihovna Mladějov)
  • Lucie Vejvodová (Obecní knihovna Nepolisy)

V kategorii knihovník/knihovnice veřejné knihovny uspěli:

  • Bc. Helena Holanová (Městská knihovna Chlumec nad Cidlinou)
  • PhDr. Jan Meier (Městská knihovna Broumov)

Během večera organizátoři připomenuli úspěch městyse Nového Hrádku v soutěži Vesnice roku, jehož knihovna postoupila do soutěže Knihovna roku, kde městys reprezentovala Marie Grimová.

 

V rámci doprovodného programu vystoupilo divadlo Jesličky Josefa Tejkla s představením Námluvy od A. P. Čechova. Slavnostní večer moderovala Zlata Houšková.

 

Nejlepší knihovníci v kraji za letošní rok obdrželi ocenění
Nejlepší knihovníci v kraji za letošní rok obdrželi ocenění
Nejlepší knihovníci v kraji za letošní rok obdrželi ocenění
Foto: Dan Lechmann