Náchodskou stavebku čeká rekonstrukce, hotová bude ještě letos

10. 7. 2020

Královéhradecký kraj investuje více než 20 milionů korun do rekonstrukce elektroinstalace a zdravotně technických rozvodů ve Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii Náchod. Stavební práce začaly koncem června s plánovaným termínem ukončení v prosinci letošního roku. Celkové náklady na rekonstrukci náchodské školy plně hradí kraj ze svého rozpočtu.

„Podmínky pro kvalitní vzdělávání žáků a studentů ve školách neustále zlepšujeme nejen v rámci samotné výuky, ale také musíme zajistit i prostředí, které vyhovuje hygienickým a bezpečnostním požadavkům. To znamená investovat do budov našich škol. Ve školách se žákům snažíme vytvořit příjemné a podnětné prostředí. Budova náchodské stavební průmyslovky rekonstrukci interiéru již dlouho potřebuje,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie architekta Jana Letzela v Náchodě vznikla v červenci loňského roku splynutím dvou škol: Vyšší odborné školy stavební a Střední průmyslové školy stavební architekta Jana Letzela Náchod s náchodskou Obchodní akademií. Škola sídlí na Pražské ulici v Náchodě.

„Projekt rekonstrukce se týká budovy školy na Pražské ulici, kde původní rozvody elektroinstalace jsou zastaralé a neodpovídají požadavkům pro učebny, které jsou vybaveny novou IT technikou. Osvětlení tříd také neodpovídá současným nárokům. Proto v rámci projektu uděláme kompletní rekonstrukci silnoproudu i slaboproudu, dále rozvodů vody včetně kanalizace. V rámci stavebních úprav zrekonstruujeme sociální zařízení, vyměníme podlahové krytiny, zajistíme bezbariérový přístup do budovy a pořídíme nový výtah. Celý projekt za více jak 20 milionů korun bez DPH chceme ukončit letos v prosinci a náklady spojené s rekonstrukcí náchodské průmyslovky uhradíme z krajského rozpočtu,“ doplňuje radní odpovědný za krajské investice Václav Řehoř.

Střední průmyslovou školu stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě v letošním roce navštěvuje 360 žáků, především z Broumovska, Náchodska, okolí Jaroměře i z regionu Nového Města nad Metují a Dobrušky. Vzdělávají se v oborech: stavebnictví, obchodní akademie, informační technologie, klempíř, tesař, zedník.

Fotogalerie