Náchodská ulice v Novém Městě už nebude děsit řidiče

19. 12. 2014

Pokud se chce člověk vyhnout centru, není průjezd Novým Městem nad Metují ve směru od Rychnova nad Kněžnou na Náchod příjemným řidičským zážitkem. Vozovka v místní části Krčín totiž dlouho volala po radikálním zásahu. Nyní se blýská na lepší časy, protože vedení kraje schválilo výsledek veřejné zakázky, z níž vzešel dodavatel stavebních prací.

„Předmětem opravy bude ulice Náchodská, kterou prochází velice frekventovaná silnice třetí třídy číslo 28 520. Na realizaci zakázky se společně podílí Královéhradecký kraj a Nové Město nad Metují. S vítězným uchazečem ale budou uzavřeny dvě samostatné smlouvy o dílo,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Vítězná firma zakázku vysoutěžila za 35,4 milionu korun. Rekonstrukce se dotkne i mostu přes železniční trať, který se nachází na výjezdu směrem na Vrchoviny, a bude zahrnovat přeložku sítí, úpravu okolí a nasvícení přechodů pro chodce. První etapa stavebních prací začne 16. 3. Druhá na ni naváže začátkem května a hotovo by mělo být do konce září příštího roku.

Svého vítěze již má i veřejná zakázka na rekonstrukci jiné silnice třetí třídy. Její realizace potěší řidiče projíždějící obcí Dub na Královéhradecku. Oprava bude provedena za částku 5,4 milionu korun v rozmezí 20. 4. až 26. 7. 2015.