Marušku a Jiříka přivítal na světě i hejtman Štěpán

4. 1. 2019

První miminko narozené v porodnicích nemocnic Královéhradeckého kraje je chlapec. Na svět vykoukl hodinu po půlnoci. Na první holčičku bylo třeba počkat až do odpoledne. Oběma novorozencům a jejich maminkám ve čtvrtek osobně blahopřál hejtman Jiří Štěpán, a který jim za Královéhradecký kraj předal peněžitý dar.

Marušku a Jiříka přivítal na světě i hejtman Štěpán
Hejtman Jiří Štěpán předal za Královéhradecký kraj maminkám prvního děvčátka a chlapce roku 2019 peněžitý dar.

„Všem miminkům, nejen těm, která si pro příchod na svět vybrala první den nového roku, přeji hlavně hodně zdraví a štěstí a úspěchu v celém jejich životě. Ať je dlouhý a bohatý. Rodičům přeji jen ty nejkrásnější chvíle a také hodně trpělivosti,“ popřál hejtman Jiří Štěpán.

Oba novorozence a jejich maminky hejtman osobně navštívil a předal jim dárkový poukaz ve výši 5 000 korun a dárkový balíček.

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 v krajských nemocnicích byl jako loni chlapec. Malý Jiřík se rodičům poprvé ozval hodinu po půlnoci v náchodské nemocnici. Na svět přišel s váhou 3 265 g.

„Pojmenovali jsme jej po otci, v jejich rodině je to tradice a náš syn je už pátý Jiří v řadě,“ uvedla jeho maminka Martina. Když přijela na porodní sál, zrovna začala kanonáda silvestrovských ohňostrojů. „Připadala jsem si jako ve vojenské nemocnici někde poblíž válečné fronty,“ usmívala se Martina při vzpomínce na nedávný porod prvorozeného synka. V náchodské porodnici se během prvního dne nového roku narodili hned čtyři kluci.

První holčičkou narozenou v nemocnicích Královéhradeckého kraje se stala Marie, která se přišla na svět v 13:46 v jičínské nemocnici a vážila 3 770 g. „Je to neskutečný zážitek. Nad jejím jménem jsme ani moc nepřemýšleli. Doma máme Jeníčka, tak se Maruška přímo nabízela a perníková chaloupka je v plánu co nevidět,“ zavtipkoval pyšný tatínek Petr.

Prvním novorozencem loňského roku v Královéhradeckém kraji byl chlapec Nicolas Alexander, který se narodil v nemocnici v Jičíně. První holčičkou se stala Karolínka. Ta přišla na svět v trutnovské porodnici.

Fotogalerie