Královéhradecký kraj zve Slováky na řemesla i cyklistické zážitky

11. 4. 2023

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu představila slovenským novinářům největší novinky a zajímavosti nadcházející turistické sezóny. K návštěvě východních Čech je lákala během společné tiskové konference s Pardubickým krajem konané v Bratislavě.

Tiskové konference proběhla ve čtvrtek 30. března v jedinečných prostorách restaurace Nibble v Bratislavě. Zorganizovalo ji slovenské zastoupení agentury CzechTourism v Bratislavě pod vedením paní Nory Gill.

Akce se účastnilo přes 30 slovenských novinářů z médií píšící v oboru cestovního ruchu do volnočasových rubrik. Ochutnat mohli certifikované regionální produkty a také vyhrát dvoudenní pobyt v Jeschkeho vile v barokním areálu Kuks. Ten si nakonec odnesl Viktor Cicko z nakladatelství Slovak Lines Magazín.

Ředitel Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu Martin Soukup představil přítomným novinářům cestu udržitelného cestovního ruchu, kterou se centrála na základě své strategie činnosti ubírá. ,,Velice intenzivně se věnujeme tématu overtourismu, který trápí turisticky exponované Krkonoše, Český ráj nebo Adršpašské skály. V letošním roce například chceme právě v Českém ráji vyzkoušet pilotní projekt kompostovacích toalet,“ dodal Soukup.

Marketingový manažer Jan Špelda pak nastínil hlavní témata, která bude centrála v roce 2023 propagovat. V první řadě se jedná o tradice a řemesla, která doplní nový web www.remeslahk.cz, turistická brožura a také cestovatelská hra o pěkné ceny. Dále to bude cykloturistika, zaměřená nejen na rodiny s dětmi, ale také na milovníky single trailů.

Z hlediska novinek Jan Špelda vyzdvihl loni dokončenou rozsáhlou rekonstrukci pevnosti Dobrošov, před Vánoci zpřístupněný zámecký kopec v Náchodě nebo zrekonstruované prostory jízdárny, konírny a kočárovny s expozicí plemene koně Kinských, které se chystá veřejnosti zpřístupnit barokní zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou.

Všechny podstatné turistické novinky v Královéhradeckém kraji, tipy na výlety a kalendář akcí lze nalézt na turistickém portálu www.hkregion.cz

Fotogalerie