Královéhradecký kraj skončil na 4. místě v soutěži Kraje pro bezpečný internet

18. 12. 2017

Od roku 2014 se žáci základních a středních škol Královéhradeckého kraje pravidelně zapojují do projektu Kraje pro bezpečný internet, jehož hlavním cílem je minimalizovat cestou prevence rizika spojená s užíváním informačních a komunikačních technologií a zároveň podpořit a zvýšit celkové povědomí o zajištění on-line bezpečnosti. Do letošního ročníku se zapojilo celkem 1 733 úspěšných řešitelů.

Královéhradecký kraj ocenil školy s nejvyšším počtem úspěšných řešitelů v přepočtu na počty žáků ve školách. Nejúspěšnějšími školami letošního ročníku jsou ZŠ a MŠ Dolní Branná, VOŠZ a SZŠ Hradec Králové a ZŠ a MŠ Dukelských bojovníků Dubenec a ZŠ Trutnov, Náchodská 18. Ve věkové kategorii 8 – 12 let získali ocenění Agáta Christophová, Tomáš Albrecht a Veronika Janků. V kategorii 13+ obdrželi ocenění Eliška Hušková, Lukáš Houžvička a Samuel Matuch.

Na republikovém kole bude Královéhradecký kraj reprezentovat vítěz krajského kola Vadim Kablukov z Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové. Na 2. - 4. místě se umístili Eva Turečková, Lukáš Lámus a Václav Doubic z téže školy. Páté místo získala Michaela Radová z Gymnázia Trutnov. Žáci si odnesli hodnotné ceny, které zajistila společnost Microsoft a Královéhradecký kraj.

Díky projektu Kraje pro bezpečný internet se v oblasti kybernetické bezpečnosti mohou proškolit v rámci e-learningových kurzů nejen žáci, ale i rodiče, pedagogové, sociální pracovníci či policisté. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj skončil na 4. místě v soutěži Kraje pro bezpečný internet

Královéhradecký kraj skončil na 4. místě v soutěži Kraje pro bezpečný internet