Královéhradecký kraj má nejvíce úspěšných řešitelů v soutěži o bezpečný internet. Jednou z nich je žákyně trutnovského gymnázia

29. 8. 2016

Dohromady 661 úspěšných řešitelů soutěžního kvízu vyhlášeného v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet pochází dle statistik z Královéhradeckého kraje. Nejvyšší počty řešitelů se objevují na základních a středních školách – nejvíce takových žáků má ZŠ Nová Paka, Komenského 555, ZŠ Trutnov, Náchodská 18 a VOŠZ a SZŠ Hradec Králové.

Královéhradecký kraj má nejvíce úspěšných řešitelů v soutěži o bezpečný internet. Jednou z nich je žákyně trutnovského gymnázia
Úspěšně vyřešit soutěžní kvíz dokázala i Hana Rusová, žákyně víceletého trutnovského gymnázia, která byla v červenci vylosována v žákovské soutěži, a proto si mohla minulý týden přijít na krajský úřad pro hlavní cenu – mobilní telefon. Spolu s certifikátem jí ho předala radní Táňa Šormová.

Soutěž pro žáky probíhá od 2. května do 31. října 2016. V každé věkové kategorii budou po ukončení žákovské soutěže vylosováni výherci hodnotných cen (herní konzole, tabletu, mobilního telefonu). Královéhradecký kraj vyhlásil současně i soutěž pro školy s nejvyšším počtem úspěšných řešitelů e-kvízu. Školy budou oceněny finančním darem. Slavnostní předání cen proběhne v prosinci 2016 v prostorách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Projekt Kraje pro bezpečný internet se koná již třetím rokem. Soutěž má vést ke zvýšení informovanosti nejen žáků v oblasti bezpečnějšího pohybu v kybernetickém prostoru, ale například i jejich rodičů a příbuzných. Pro žáky je připraven e-learningový kurz obsahující 9 lekcí, na který navazuje žákovská soutěž – soutěžní kvíz. Pro ty, kteří jej úspěšně zvládnou, je v letošním roce poprvé připraven i nadstavbový kvíz PLUS.

Hlavním cílem projektu je minimalizovat cestou prevence rizika spojená s užíváním informačních a komunikačních technologií a zároveň podpořit a zlepšit celkové povědomí o ochraně on-line bezpečnosti. Cílovou skupinou jsou zejména žáci základních a středních škol, ale také jejich pedagogové, rodiče, sociální pracovníci a policisté. Pro výše uvedené skupiny jsou na www.kpbi.cz zveřejněny tematicky zaměřené výukové e-learningové kurzy. Lekce jsou volně dostupné, podmínkou je registrace přihlašovaného.

Lekce, pravidla soutěže i možnost přihlášení naleznete na odkaze http://elearning.ecrime.cz/course/view.php?id=2. Každý žák se může úspěšně zúčastnit soutěže jen jednou.

Fotogalerie