Krajský úřad rozzářil betlém z Třebechovic

4. 12. 2018

Ve vstupní hale Krajského úřadu Královéhradeckého kraje je již vystaven betlém ze sbírky Třebechovického muzea. Kraji dřevěný betlém poskytla její příspěvková organizace Třebechovické muzeum betlémů z Třebechovic pod Orebem. Výstava bude k dispozici veřejnosti do 1. ledna 2019.

Krajský úřad rozzářil betlém z Třebechovic

„Betlém vytvořil Jiří Petrlík z Hlinska v Čechách. Figurky jsou vyřezávané z lipového dřeva, nepolychromované. Betlém vznikl v roce 2002 a je součástí rozsáhlého sbírkového fondu betlémů Třebechovického muzea. Svatá rodina je umístěna do dřevěného chléva, Ježíškovi přinášejí dary Tři králové a prostí daráčci, k tomu jim hrají muzikanti,“ popsala betlém ředitelka Třebechovického muzea betlémů Renata Pazderová.

Královéhradecký kraj zařizuje každoročně v době vánočních svátků vystavení betlému ve vstupní hale krajského úřadu. Betlém býval zapůjčen v minulých letech například od členů Sdružení betlémářů, Muzea v Náchodě, Muzea v Hradci Králové nebo Střední školy kamenické v Hořicích. Návštěvníci mohou zhlédnout betlém až do 11. ledna příštího roku.

Fotogalerie