Jičínská nemocnice obnovila provoz mamologického pracoviště na místní poliklinice

19. 3. 2024

Z důvodu zachování provozu jediného pracoviště tohoto druhu na Jičínsku odkoupila nemocnice obchodní podíl ordinace na jičínské poliklinice, které hrozil zánik. Dosavadní provozovatel mamologické ambulance v Jičíně začal poskytované zdravotnické služby omezovat již na konci loňského roku. Mnoho žen se tak na vyšetření nemohlo objednat a z tohoto důvodu zahájilo vedení Oblastní nemocnice Jičín jednání o odkupu obchodního podílu.

Oceňuji krok vedení krajské nemocnice udržet v regionu dostupnost zdravotnických služeb. Mamograf slouží k diagnostice a prevenci nádorových onemocnění prsu a každoročně tyto služby v Jičíně využívá na 7 000 žen. Cílem investic do obnovy diagnostických zařízení je přispět k prevenci a co nejdřívějšímu záchytu nádorových onemocnění. Děkuji proto nemocnici a zdravotníkům za to, že se jim provoz mamologického pracoviště na jičínské poliklinice podařilo udržet,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Spolu s tím nemocnice od února provozuje nově také skiagrafy na poliklinice v Jičíně a Nové Pace. Od března je navíc na jičínské poliklinice v provozu také ultrazvukové pracoviště.

Jsem rád, že se nám podařilo provoz mamologického pracoviště na jičínské poliklinice obnovit. Od začátku roku jsme intenzivně pracovali na co nejrychlejším vyřízení všech potřebných administrativních náležitostí, abychom mohli čekající pacientky co nejdříve vyšetřit. Současně jsme od začátku února zahájili provoz dvou rentgenů v Jičíně a Nové Pace, kde k výpadku služeb nedošlo. Na spuštění provozu ultrazvuku na jičínské poliklinice ještě pracujeme, tato vyšetření prozatím suplujeme přímo v nemocnici,“ řeklředitel Oblastní nemocnice Jičín Daniel Malý.

Oblastní nemocnice Jičín, a.s., je největším poskytovatelem zdravotnických služeb na Jičínsku a druhou největší nemocnicí zřizovanou Královéhradeckým krajem, a.s. Zahrnuje také Nemocnici v Novém Bydžově. Je součástí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, a. s. Jičínská nemocnice nabízí kapacitu 505 lůžek, z toho 347 akutních a 158 lůžek následné péče. Je zde zaměstnáno 1 100 lidí, z toho 700 zdravotníků.