Firmou roku Královéhradeckého kraje se stal výrobce hodinek, živnostníkem roku lektorka angličtiny

9. 10. 2023

V královéhradeckém EA Congress hotelu Aldis se minulý týden uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Firma roku 2023 a Živnostník roku 2023. Zvítězila a krajskou PwC Firmou roku 2023 se stala společnost ELTON hodinářská, výrobce hodinek značky PRIM. Mezi živnostníky nejvíce zaujala a krajským titulem MONETA Živnostník roku 2023 se může pyšnit online lektorka angličtiny Petra Šolcová.

Slavnostního večera se za Královéhradecký kraj zúčastnil a zdravici pronesl radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací.

„Prestižní soutěž Firma roku a Živnostník roku nám každoročně ukazuje, jak šikovné podnikatele v našem kraji i v celé republice máme. Jedná se přitom o podnikání s celospolečenským přesahem, například v podobě aplikovaného výzkumu, snižování zátěže na životní prostředí nebo potřebné rychlé reakce na změny, jako byla v poslední době pandemie nebo rostoucí ceny energií. Vítězové i ostatní soutěžící motivují svými vynikajícími výsledky nové nadšence a zbavují je některých, často úplně zbytečných obav. Také si vzájemně sdílejí zkušenosti a radost z úspěchů. Ocenění v soutěži je uznáním, které zvyšuje odhodlání a zdravé sebevědomí dále vytvářet na trhu hodnoty, jak potvrzují i sami vítězové minulých ročníků,“ uvedl radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací.

Dvacet finalistů (po deseti v obou kategoriích) mělo v úvodu příležitost se představit odborné porotě i všem ostatním přítomným soutěžícím. Následovalo tajné hlasování poroty. Akce vyvrcholila vyhlášením ekonomicky nejúspěšnější firmy roku, „srdcaře“ roku a následně vítězů soutěže v obou kategoriích (firmy, živnostníci).

Firmou roku Královéhradeckého kraje se stal výrobce hodinek, živnostníkem roku lektorka angličtiny
Vítězové krajského kola soutěže Firma roku 2023

Vítězná společnost ELTON hodinářská vyrábí náramkové hodinky PRIM. „Způsob, jakým hodinky vyrábíme, je ojedinělý a zvládne ho okolo dvaceti firem na celém světě. Většina komponentů, a to včetně inhouse strojku, je vyráběna pod jednou střechou,“ říká generální ředitelka Renata Červenák Nývltová.

„Jsem online lektorka angličtiny s úsměvem a pomáhám dospělým začít rozumět, myslet a mluvit anglicky s lehkostí, bez stresu a přehnaného úsilí, aby překonali jazykovou bariéru v angličtině jednou provždy a mohli si splnit své životní sny,“ říká vítězná živnostnice Petra Šolcová.

Firmou roku Královéhradeckého kraje se stal výrobce hodinek, živnostníkem roku lektorka angličtiny
Vítězové krajského kola soutěže Živnostník roku 2023

Vyhlašování výsledků krajských kol 18. ročníku soutěže probíhá v září a říjnu. Vítězové se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Finále se uskuteční 14. prosince na pražském Žofíně.

Cílem soutěže je vyhledávat a prezentovat inspirativní příběhy tradičních rodinných firem, začínajících nadšenců i ostatních úspěšných podnikatelů.

Soutěž vyhlašují Hospodářské noviny. Záštitu poskytují hejtmanky a hejtmani všech krajů. Odborný dohled má Hospodářská komora České republiky. Titulárním partnerem soutěže Firma roku je mezinárodní poradenská společnost PricewaterhouseCoopers a soutěže Živnostník roku banka MONETA Money Bank.

Vítězové:

PwC Firma roku 2023 Královéhradeckého kraje:

1. ELTON hodinářská, a.s. – výrobce hodinek PRIM (Nové Město nad Metují)

2. MZ Liberec, a.s. – výroba medicinálních komplexů pro urgentní péči (Rudník)

3. AWOCODO s.r.o. – vývoj a výroba vzdělávacích her o přírodě (Hradec Králové)

MONETA Živnostník roku 2023 Královéhradeckého kraje:

1. Petra Šolcová – on-line lektorka angličtiny (Chvalkovice)

2. Luboš Blaha – zpracování, dovoz, prodej minerálů a drahých kamenů, galerie minerálů (Dvůr Králové nad Labem)

3. Jan Jirman – chov včel, výroba medu, výroba a prodej včelích úlů (Hronov)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2023 Královéhradeckého kraje:

Luboš Blaha – zpracování, dovoz, prodej minerálů a drahých kamenů, galerie minerálů (Dvůr Králové nad Labem)

Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2023 Královéhradeckého kraje:

Servisbal obaly s.r.o. – tvůrce obalů (Dobruška)

Fotogalerie