Festival Královéhradeckého kraje nabídne to nejlepší z regionu

29. 4. 2024

Srdečně vás zveme na Festival Královéhradeckého kraje, který se uskuteční 21. 6. 2024 od 9:00 na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Festival nabídne návštěvníkům obsáhlý program nejen pro dospělé, ale i pro ty menší. Můžete se těšit na ochutnávku těch nejlepších produktů z řad našeho kraje nebo si zakoupit krásné a originální řemeslné i rukodělné výrobky.

Festival Královéhradeckého kraje 2024: spojení kultury a zábavy na Tylově nábřeží
Tato událost slibuje nejen oslavu regionální kultury, ale také propojení regionu prostřednictvím řady akcí a aktivit pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který zahrnuje hudební vystoupení různých žánrů, tradiční řemeslné ukázky, gastronomické lahůdky, a mnoho dalšího. Regionální produkty jsou pro náš kraj důležité, proto proběhne i vyhlášení soutěže Regionální potravina KHK, kdy ocenění převezme devět soutěžících lokálních výrobců.

Nezapomněli jsme ani na ty nejmenší, pro které jsme si připravili zábavní zónu s nejrůznějšími herními aktivitami a tvůrčími dílnami. Rodiče s dětmi se můžou těšit třeba na dětský folklorní soubor Červánek, loutkové divadlo Kozlík nebo na zábavné představení kouzelníka Čáry Kluka. Pro milovníky zvířat si Střední odborná škola veterinární Hradec Králové společně s jejich studenty připravila představení, kde vám čtyřnozí společníci ukážou své triky a dovednosti.

Pokud máte rádi pečení nebo jenom mlsání sladkého, tak pro vás společně s Mirkou Van Gils Slavíkovou chystáme doprovodný program ve formě zdobení perníků, kde si můžete společně vyzkoušet, jaké je to být profesionálním cukrářem a zároveň se můžete zúčastnit i vyhlášení soutěže škol.

Hudba neodmyslitelně patří k festivalu a také tento není výjimkou. Skvělý hudební zážitek vám nabídne hradecký písničkář Michal Horák, Factorial Orchestra nebo Lenka Filipová.

Více informací o programu festivalu naleznete na webových stránkách khk.cz/festival.