Sportovně-volnočasový areál na břehu Labe se rozrůstá i za pomoci kraje

16. 6. 2017

Nový objekt šatnového a hygienického zázemí TENIS-CENTRA DTJ Hradec Králové byl dnes odpoledne slavnostně otevřen za účasti premiéra Bohuslava Sobotky, hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, náměstkyně hejtmana pro školství a sport Martiny Berdychové, primátora města Hradec Králové Zdeňka Finka a dalších hostů. Královéhradecký kraj podpořil stavbu nového objektu celkovou částkou devět milionů korun. Projekt je dále spolufinancován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Nadací ČEZ.

K finanční spoluúčasti se kraj rozhodl především proto, že realizace bude mít pozitivní dopad na všechny návštěvníky sportovního areálu, ať už jde o závodní hráče, nebo o rekreační sportovce, či hosty z celého Královéhradeckého kraje. „Podpora kraje sem mířila z toho důvodu, že zařízení významně ovlivňuje sportovní výchovu mládeže nejen z celého kraje, ale i z jiných částí naší republiky. V klubu například vyrostly dvě hráčky světového tenisového žebříčku Kateřina Siniaková a Tereza Smitková. Očekáváme, že význam tohoto sportovního zařízení nadále poroste i do budoucna a další sportovní úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Projekt poskytne konkrétně zázemí pro širokou škálu subjektů, ať už je to tenisový klub, tenisová škola nebo tenisová akademie a zabezpečí kvalitní a komfortní chod celého všesportovního objektu.

DTJ

DTJ

DTJ

DTJ

DTJ

DTJ