Dvorská zoo bude hostit akci ZUŠ Open 2017 v podání místní základní umělecké školy

25. 5. 2017

V úterý 30. května proběhne v areálu ZOO Dvůr Králové akce ZUŠ Open 2017 – celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru – v podání Základní umělecké školy R. A. Dvorského ve Dvoře Králové nad Labem. Do akce se po celé České republice zapojuje na 350 základních uměleckých škol. ZUŠ Open pořádají Nadační fond Magdaleny Kožené a základní umělecké školy v ČR.

Diváci budou ve dvorské zoo moci zhlédnout divadelní představení, vystoupení souborů školy, ale i sólová vystoupení a pro zájemce budou celé odpoledne probíhat hudební a taneční dílny. Výtvarný obor uspořádá výstavu prací. V 10:00 hodin bude celá akce zahájena v amfiteátru zoo. Hned poté začne představení hudebního, tanečního a literárně dramatického oboru s názvem Jak to chodí v hlavě? A od 11:15 hod. se budou střídat vystoupení v Galerii Zdeňka Buriana (hlavní budova ZOO) a v amfiteátru. Celá akce bude zakončena v 17:00 hod.

Záštitu nad touto akcí převzali například Mgr. Daniel Herman – ministr kultury ČR, Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D. – ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, Doc. Jan Hančil – rektor Akademie múzických umění v Praze, Prof. Ing. MgA. Ivo Medek, Ph.D. – rektor Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, Mgr. František Lukl, MPA – předseda Svazu měst a obcí ČR.

Seznam všech zúčastněných škol naleznete ZDE.

Více informací o akci najdete na: http://zusdk.cz/ nebo na http://www.zusopen.cz/