Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn

29. 9. 2016

V Lapidáriu broumovského benediktinského kláštera bude v sobotu 1. října v 18 hodin zahájena výstava Má vlast cestami proměn. Expozice bude veřejnosti přístupná zdarma, každý den, až do poloviny listopadu.

Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn
Osmý ročník putovní výstavy Má vlast cestami proměn byl zahájen v květnu letošního roku v Praze na Vyšehradě. Výstava přináší za pomocí informačních panelů s fotografiemi svědectví o proměnách a zvelebování zanedbaných míst a sídel v České republice. Do výstavy se letos zapojilo 112 zvelebených míst z celé republiky, včetně broumovského kláštera. Ten na přelomu let 2014 / 2015 prošel velkou revitalizací a právě ta je zachycena na jednom z výstavních panelů.

„Výstava zaznamenává úsilí mnoha lidí a organizací, kterým není lhostejný stav jejich okolí a snaží se o jeho zvelebení. Jsme velmi rádi, že jsme se do výstavy mohli zapojit a ukázat, jakou proměnou v nedávné době prošel náš klášter,“ uvedl Aleš Freiwald ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Vernisáž výstavy se uskuteční již tuto sobotu od 18 hodin v revitalizovaných prostorách Lapidária broumovského kláštera. Výstavní panely bude možné prohlížet každý den, od 10 do 16 hodin, a to až do 11. listopadu. Vstup na výstavu je zdarma.

Zdroj: Kateřina Ostradecká, Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov