Česko-americká televize vysílá již 13 let. Američanům za tu dobu stihla ukázat i krásu Královéhradeckého kraje

22. 3. 2017

Letos je tomu 13 let, co byla založena nekomerční televizní společnost Czech-American TV, která rozšiřuje povědomí o České republice mezi obyvateli Spojených států amerických. Relace v průměru sleduje 2,5 milionu diváků v šedesáti amerických městech na televizních obrazovkách a další desítky tisíc diváků pořady sledují prostřednictvím internetového vysílání. Mezi její důležité partnery patří i Královéhradecký kraj.

Česko-americká televize vysílá již 13 let. Američanům za tu dobu stihla ukázat krásu České republiky

Hlavním posláním Czech-American TV je rozšířit povědomí o České republice, ukázat české regiony, zviditelnit destinace, a také přiblížit české kulturní dědictví. Toto veřejné a nekomerční vysílání má formu pravidelných pořadů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví informace o českých regionech, městech nebo památkách. Všechny pořady jsou proto vysílány v angličtině.

Na tvorbě vysílání se samy podílejí i kraje, města a jiné příspěvkové organizace České republiky tím, že televizi poskytují videomateriály ze svého regionu. Celý program televize obecně přispívá k vnímání České republiky a jejích regionů jako velmi zajímavé a bezpečné turistické destinace.

O fungování organizace se stará více než 40 odborníků z USA a zejména z Čech. Jsou mezi nimi programátoři, grafici, kameramani, překladatelé, marketéři a mnoho dalších. Díky spolupráci s vysokými školami se počet členů stále zvyšuje. Zapojeni jsou studenti ze Západočeské univerzity v Plzni a Fakulty elektrotechnické při ČVUT. Stále se pracuje na nových projektech a vylepšení. Například na jaře bude pro chytré telefony ke stažení speciální aplikace Czech-American TV.

Více informací o projektu Czech-American TV naleznete na webových stránkách.

Podívat se můžete i na díl věnovaný Královéhradeckému kraji: http://www.catvusa.com/broadcast/hradec-kralove-region-nachod-novy-bydzov-jicin-kuks-snezka-hradecko/