Žáci z Vocelovky soutěžili o titul AUTOOPRAVÁŘ Junior 2018

4. 4. 2018

Finále celostátní soutěže odborných znalostí a dovedností AUTOOPRAVÁŘ Junior 2018 se konalo ve dnech 26. - 28. 3. Soutěž se odehrávala jako tradičně v Servisním tréninkovém centru ŠKODA AUTO a.s., Kosmonosy. Celkem se celostátního finále zúčastnilo 68 žáků. Soutěž byla vyhlášena pro žáky 3. ročníků oborů automechanik, autolakýrník a karosář a 4. ročníku oboru autotronik.

Žáci z Vocelovky soutěžili o titul AUTOOPRAVÁŘ Junior 2018
Budoucí automechanici (celkem 28 soutěžících), autolakýrníci (celkem 12 soutěžících), karosáři (celkem 14 soutěžících) a autotronici (celkem 14 soutěžících) v průběhu velice náročné soutěže prokazovali odborné znalosti a dovednosti. V teoretické části se účastnili přednášky, z které následně psali velice rozsáhlý test. V další části soutěže měli chlapci za úkol poznávání a určování dílů používaných při opravách silničních motorových vozidel a to jak osobní tak nákladních. Praktická část soutěže probíhala na zařízení a vozidlech koncernu Volkswagen a to především Škoda, Scania a spolupořádajících firem.

Hlavními partnery celé soutěže byly firmy Škoda, Bosch a Scania.

Z našich žáků se nejlépe umístil Josef Hašek (obor karosář) a Martin Modřanský (obor autolakýrník) oba na krásném 4. místě. Zdeněk Tejchman (obor autotronik) na 7 místě a Matěj Beneš (obor automechanik) na 25. místě.

K dobrému umístění našich žáků bezesporu přispěla příprava od všech zainteresovaných učitelů odborného výcviku, učitelů odborných předmětů, spolupráce s firmami, ale především snaha našich žáků důstojně reprezentovat naši školu.

Děkujeme našim žákům za příkladnou reprezentaci naší SOŠ a SOU Vocelova a regionu a přejeme jim MNOHO ÚSPĚCHŮ u maturitních a závěrečných zkoušek a v profesním životě.

TEXT a FOTO: Pozler Lukáš UOV a UOP, SOŠ a SOU Vocelova, HK