Webové stránky měst a obcí v kraji soutěží o Zlatý erb

21. 1. 2016

Odstartoval již osmnáctý ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. I letos mohou soutěžit také weby na turistický ruch. Předmětem soutěže jsou oficiální webové stránky a elektronické služby měst, městských částí, obcí a krajů České republiky. Uzávěrka přihlášek je 28. ledna 2016.

Soutěž je podobně jako v loňském ročníku organizována v krajských a v navazujícím celostátním kole. Krajské kolo soutěže vyhlašuje Královéhradecký kraj se Sdružením Zlatý erb. Celostátní kolo vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční ve dnech 13. a 14. 4. 2015 v Hradci Králové.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích České republiky.

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování, bezbariérová přístupnost a podpora IPv6 a DNSSEC. Zvláštní cena sdruženi CZ.NIC bude udělena všem účastníkům, kteří získají v kritériu „Podpora IPv6 a DNSSEC (3.3.g) plné bodového hodnocení. Zvláštní cenu nelze udělit vítězům z předchozího ročníku soutěže.

Další zvláštní cenou, která se uděluje na základě počtu zaslaných hlasů uživatelů webových stránek vztažených na jednoho obyvatele obce (podle údajů uvedených na portálu veřejné správy), je Cena veřejnosti. Mohou být uděleny i jiné zvláštní ceny, např. za nejlepší turistickou prezentaci, za nejlépe splněné zákonné informace, za nejlepší bezbariérovou přístupnost apod. (Propozice soutěže)

Soutěží se opět v kategoriích:

  • nejlepší webové stránky města
  • nejlepší webové stránky obce
  • nejlepší elektronická služba
logo soutže Zlatý erb

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola Královéhradeckého kraje soutěže Zlatý erb 2016 se mohou zúčastnit města a obce se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Ohlášení do soutěže a podrobné informace naleznete na webové stránce soutěže zlatyerb.obce.cz.

Uzávěrka příjmu ohlášení je ve čtvrtek 28. ledna 2015 v 16:00 hodin

Více informací podá Ing. Iva Hejnyšová, telefon 495 817 147, e-mail: ihejnysova@kr-kralovehradecky.cz.