Webové stránky měst a obcí v kraji soutěží o Zlatý erb, letos již po čtrnácté

1. 2. 2012

Do konce ledna měly obce a města z Královéhradeckého kraje možnost přihlásit se do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Soutěž je podobně jako v loňském ročníku organizována v krajských a v navazujícím celostátním kole. Krajské kolo soutěže vyhlašuje Královéhradecký kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Osobní záštitu nad čtrnátým ročníkem této soutěže převzal Ondřej Veselský, náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví. Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal. Soutěž je pořádána jako součást konference ISSS ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR a portálem Města a obce online. Zlatý erb byl oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award a jako vítěz soutěže Český zavináč 2011.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky.

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.

Soutěží se opět v kategoriích:

  • nejlepší webové stránky města

  • nejlepší webové stránky obce

  • nejlepší elektronická služba

logo soutže Zlatý erb

Krajského kola Královéhradeckého kraje soutěže Zlatý erb 2012 se mohou zúčastnit města a obce se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Loni se do jednotlivých kategorií přihlásila čtyři města a třináct obcí, z nichž nejlepší bylo Blešno na Hradecku. Vítězem v kategorii měst se stal Hradec Králové, jehož web byl pak vyhlášen i jako nejlepší v celostátním finále v rámci konference ISSS 2011. Letos se krajského kola soutěže účastní devět měst a sedmnáct obcí.

Přehled ohlášených webových stránek a elektronických služeb měst (krajské kolo 2012):

Přehled ohlášených webových stránek a elektronických služeb obcí (krajské kolo 2012):

Podrobné informace naleznete na webové stránce soutěže a na portálu Města a obce online:

Více informací podá Ing. Iva Hejnyšová, telefon 495 817 147,

e-mail: ihejnysova@kr-kralovehradecky.cz.