Výprava Královéhradeckého kraje sbírá první medaile

26. 7. 2023 Autor: Tomáš Záviský

V neděli 23. června vzplál v Uherském Hradišti olympijský oheň a téměř 2.900 členů krajských výprav začalo hájit barvy svých krajů v sedmi městech Zlínksého kraje při Hrách VI. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2013.

Svou výpravu na letní olympiádu dětí a mládeže vyslal také Královéhradecký kraj. Naše 187 členná výprava vstoupila do letošní olympiády úspěšně. Po úvodním dni, kdy naši reprezentanti získali hned několik medailí, se v celkovém bodování krajů Královéhradecký kraj usadil na průběžném sedmém místě. Podle počtu medailí po prvním dni nám patřila dokonce pátá příčka.

Příjemným překvapením byla zlatá medaile, kterou v pondělí vybojovala Ludmila Kotěrová a Zdeňka Ruferová ve finále K2 (200 m) v kanoistice. Zde byla konkurence tak vyrovnaná, že o vítězi musela rozhodnout až cílová kamera. V náročném turnaji mohutně zabojovali reprezentanti nohejbalu, kteří pro Královéhradecký kraj vybojovali dvě bronzové medaile. První soutěžní den se nedařilo našim orientačním běžcům, kteří ale vše napravili v úterý, kdy získali zlatou a stříbrnou medaili. Ve druhém soutězním dni přidali své medaile také reprezentanti dalších sportů - atleti získali jednu zlatou a stříbrnou medaili, cyklisti vyjeli jednu bronzovou medaili a kanoisti doplnili sbírku o jednu zlatou medaili opět pro Ludmilu Kotěrovou a Zdeňku Ruferovou.

Zlatá, stříbrná a dvě bronzové medaile doplněné deseti bodovanými místy v plavání uzavírají celkovou bilanci našeho kraje po druhém soutěžním dni na pět zlatých a po čtyřech stříbrných a bronzových medailí.

O ODM 2013 bude pravidelně informuje Česká televize a další celorepubliková i regionální média. On-line přenosy, ale i reportáže z jednotlivých sportovišť můžete sledovat na také webových stránkách projektu na adrese - http://odm2013.olympic.cz/.

Fotogalerie