SPŠ stavební v Hradci Králové triumfuje

27. 6. 2013 Autor: Nataša Ungermannová, řaditelka SPŠ stavební

Studenti třetího ročníku Střední průmyslové školy stavební v Hradci Králové Jakub Hofman, Stanislav Lochmann a Lukáš Myslivec porazili v sedmém ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky všech 19 českých a 12 slovenských škol a zvítězili se svým modelem hradeckého mostu Hučák.

Soutěž určenou středním školám se zaměřením na stavebnictví a architekturu Stavby z vlnité lepenky pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek České republiky a Svaz výrobců a zpracovatelů vlnité lepenky ze Slovenska ve spolupráci se společností EKO-KOM a. s. již tradičně pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Letošní téma „Mosty v mém okolí“ zaujalo rekordních 32 škol, přičemž poprvé se zúčastnily i školy ze sousedního Slovenska. Odborná porota vybrala 3. června 6 finalistů, mezi nimiž byly 4 české a 2 slovenské školy. Finále se konalo 19. června v Národním zemědělském muzeu v Praze. První místo patří hradecké „stavebce“, druhé škole z Valašského Meziříčí a třetí putuje za hranice do Banské Bystrice.

Studenti SPŠS v Hradci Králové vyráběli stavbu z vlnité lepenky pod vedením učitele praxí Ladislava Pražáka celých 150 hodin. Jejich snaha byla oceněna diplomem za první místo a výhrou v hodnotě 30 tisíc. „Můžeme si zakoupit sportovní oblečení nebo vybavení, elektroniku, knihy a další věci,“ říká s nadšením jeden z výherců.

Fotogalerie