Logická olympiáda pokračuje krajským kolem

29. 10. 2012

Krajským kolem bude v pátek 2. listopadu na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje v Hradci Králové pokračovat pátý ročník oblíbené Logické olympiády, kterou již tradičně organizuje Mensa ČR. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. Logická olympiáda si za svou historii získává stále větší oblibu. „Letos bylo registrováno celkem 32 190 soutěžících z 1 660 škol z celé republiky,“ informovala Marta Heřmanová, koordinátorka krajského kola soutěže v Královéhradeckém kraji.

Soutěžící rozdělení do tří kategorií přitom nejprve absolvovali nominační kola, v nichž on-line vypracovávali nejrůznější slovní přesmyčky, číselné řady a jiné logické problémy. Konkrétně v Královéhradeckém kraji postoupilo do krajského kola 143 nejlepších z 1 501 dětí a studentů z celého kraje. Nejčastěji se v něm představí žáci a studenti Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové, Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové a ZŠ a MŠ Okružní ve Špindlerově Mlýně. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 26. listopadu 2012 v Míčovně Pražského hradu.

Krajské kolo je realizováno s finanční podporou Královéhradeckého kraje.

Generálními partnery soutěže jsou v letošním roce poprvé Nadace The Kellner Family Foundation a osmileté gymnázium Open Gate. Logická olympiáda 2012 je realizovaná také s podporou Nadace OKD.