Lanové hřiště ve dvorské ZOO získalo ocenění „Dřevěná stavba roku 2013“

4. 10. 2013

V anketě o povedenou dřevěnou konstrukci či stavbu uspělo Lanové hřiště u Rotundy v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem. Získalo ocenění „Dřevěná stavba roku 2013“ v kategorii velkých hřišť, mezi "malými" zvítězila mateřská školka z Pardubic. Zvláštní cenu získal Dětský přírodní zábavní areál Šťastná země v Radvánovicích u Trutnova.

Dřevěná stavba roku je mezinárodní anketa dřevěných konstrukcí, návrhů, projektů, realizací a staveb, které byly postaveny na území České a Slovenské republiky anebo je čeští a slovenští autoři navrhli pro jinou zemi EU. Anketa je určena pro studenty, projektanty, architekty i realizační firmy, kteří působí v dřevozpracujícím průmyslu. Cílem je veřejnosti představit a ukázat možnosti a výhody uplatnění dřeva ve stavitelství.

V letošním ročníku se do ankety zapojil rekordní počet hlasujících. Zatímco vloni vybíralo nejlepší hřiště asi 300 hlasujících, letos hodnotilo soutěžní díla více než 1520 hlasujících. Vybrat a poslat hlas mohli hlasující maximálně třem z celkového počtu 26 hřišť.

Organizátorem ankety je Nadace dřevo pro život pod záštitou Ministerstva zemědělství, Ministerstva průmyslu a obchodu a Předsedy Svazu měst a obcí. Soutěžíse v kategoriích Realizace dřevěných hřišť, Návrhy dřevěných konstrukcí, Realizace dřevěných konstrukcí, Návrhy moderních dřevostaveb, Realizace moderních dřevostaveb, Realizace roubených domů, Design a Interiér.

Více na www.DrevenaStavbaRoku.eu.

Fotogalerie