Kraj ocenil práce studentů, které propagují sociální služby

4. 12. 2009

Vítězná výtvarná díla a videoklipy studentů, kteří se zúčastnili soutěže „Propagujeme sociální služby“, ocenili v posledním listopadovém týdnu zástupci Královéhradeckého kraje. Soutěžit mohli všichni studenti a studentky středních škol v Královéhradeckém kraji. Nakonec se sešlo celkem 62 návrhů, ze kterých porota vybrala dvě vítězná nejlepší díla a dva videoklipy, jejichž autoři dostali věcné ceny.

„Cílem soutěže bylo zvýšit povědomí veřejnosti o sociálních službách a o potřebách obyvatel v sociální oblasti. Jsem rád, že se v soutěži sešlo tolik návrhů a děkuji všem studentům a studentkám, kteří se zúčastnili,“ uvedl Miroslav Uchytil, krajský radní odpovědný za sociální oblast. Soutěž se konala v rámci projektu, na který Královéhradecký kraj získal finance z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Vítězem v kategorii výtvarných děl se stal Vít Trunec ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové se svým plakátem na téma „Pro nás je každý člověk VIP“.

„Porota ocenila zejména vtip, výstižnost a jednoduchost sdělení,“ uvedla Lenka Fryntová z Občanského poradenského střediska, které soutěž pro Královéhradecký kraj pořádalo. Porota v této kategorii dále udělila čestné uznání Dominiku Hrdému ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové, který vtipnou zkratkou vystihl finanční podmínky, v nichž je pomoc potřebným lidem, jako jsou senioři, osoby se zdravotním postižením nebo lidé bez přístřeší, poskytována.

Mezi příspěvky z oblasti videotvorby porotci ocenili Kjersti Jadelskou, Romana Volovika, Karla Kulíška a Martinu Machovou ze Střední školy aplikované kybernetiky Hradec Králové za videoklip na téma pomoci lidem s handicapem. Další cenu získali Michaela Machová, Nela Skokanová, Šárka Kubínová, Kristýna Szeredová a Patrik Bohuněk z Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Hradec Králové za video „Dítě nějak brzy“ o azylovém bydlení pro mladou dívku. „U prvního klipu porota ocenila především jeho emoční sílu a provedení, u druhého zaměření na nepříliš známou oblast pomoci lidem v potížích,“ dodala Fryntová.

V kategorii audionahrávek letos nebyla cena udělena. Vítězné práce studentů jsou vystaveny na webových stránkách http://www.socialniprojekty.cz/?p=603, vítězné video pak najdete na http://www.socialniprojekty.cz/?p=613.

Fotogalerie