Kraj bude rekonstruovat silnici z Hradce do Slatiny

3. 12. 2012 Autor: Jiří Hošna

Rozsáhlá rekonstrukce čeká v příštím roce Kladskou ulici, která spojuje Hradec Králové a Slatinu. Náklady by měly činit zhruba 30 milionů korun. Většinu těchto financí se kraji podařilo získat z dotací Evropské unie. O zadání veřejné zakázky na modernizaci silnice dnes rozhodli krajští radní.

„Na rekonstrukci Kladské ulice je již schválena evropská dotace. Se stavebními pracemi by měli silničáři začít koncem března příštího roku. Zároveň s opravou silnice by mělo město Hradec Králové dát do pořádku přilehlé chodníky a osvětlení přechodů,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Silnice druhé třídy se bude rekonstruovat částečně v Hradci Králové i ve Slatině v úseku od křižovatky s místní komunikací V Poli, až po konec obce ve směru na Černilov. Vozovka dostane novou asfaltovou vrstvu, silničáři zabezpečí i její nové odvodnění.

Královéhradecký kraj, který se stará o více než 3316 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, již získal z evropských finančních zdrojů na modernizaci své silniční sítě zhruba dvě miliardy korun. V letošním roce šlo na rekonstrukce silnic přibližně půl miliardy.