V pořadu Nedělní partie hejtman Červíček shrnul aktuální epidemickou situaci

16. 3. 2021 Autor: Dan Lechmann

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček přijal pozvání televize CNN Prima NEWS a v pořadu Nedělní partie se spolu s dalšími hosty redaktorky Tománkové vyjadřoval k tématům spojených s pandemií koronaviru a diváky informoval o aktuální situaci v Královéhradeckém kraji.

Celý díl pořadu Nedělní partie Terezie Tománkové si můžete pustit ZDE.

V pořadu Nedělní partie hejtman Červíček shrnul aktuální epidemickou situaci

Hosty pořadu byli: hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček, hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze Petr Arenberger.

V záznamu televizního vysílání si můžete poslechnout vyjádření hejtmana Martina Červíčka k probíraným tématům:

V 5:26 minutě vysílání se hejtman Červíček vyjadřoval k otázkám příhraniční pomoci směrem k Polsku, o koordinaci překládání pacientů do jiných krajů a o krocích, které se měly a musí udělat ke zvládnutí situace jako je například trasování, testování občanů a další.

V 15:40 se hejtman Červíček vyjadřuje k otázkám dobrovolné pomoci žáků zdravotnických oborů, mediků, a k příkazům nařízené práce v nemocnicích, personálnímu obsazení nemocnic a jejich aktuálním potřebám.

V čase 28:15 odpovídá na otázky k testování zaměstnanců firem a příprav v Královéhradeckém kraji.

Čas 35:30 nabízí vyjádření k vládní strategii očkování proti onemocnění covid-19, dodávkám vakcín a strategii očkování v Královéhradeckém kraji.

V 45:00 se hejtman vyjadřuje k uzavírkám okresů, k dodržování vládních opatření a lockdownu.

Poslední blok pořadu v čase 50:10 nabízí výhled na další dny a měsíce. Hejtman nastínil nutné úkoly k nastavení harmonogramu případných opatření a pravidel, která by se případně musela zavádět celoplošně, nebo regionálně