Krajský úřad začne testovat zaměstnance na covid-19

10. 3. 2021 Autor: Dan Lechmann

Zaměstnanci a úředníci Krajského úřadu Královéhradeckého kraje budou od čtvrtka 11. 3. jednou týdně testováni na covid-19. Testovat úředníky bude zdravotní tým krajského Domova U Biřičky na určeném místě přímo v budově úřadu.

„Plánovali jsme začít testovat zaměstnance úřadu bez ohledu na to, jestli to nařídí vláda, nebo ne. Každému zaměstnanci vykonávajícímu práci na pracovišti osobně jsem od tohoto týdne uložila povinnost podstoupit preventivní testování na covid-19 jednou týdně. Provádění testů zajistí tým zdravotníků Domova U Biřičky přímo v budově úřadu,“ uvedla ředitelka krajského úřadu Ivana Křečková.

Krajský úřad má v současnosti 430 zaměstnanců. Testování se nebude týkat těch, kteří covid-19 prodělali před méně jak 90 dny, ale také těch, kteří předloží vlastní odborně provedený test nebo certifikát o očkování.

Mimo odběrů kraj posílil bezpečnost také umístěním termokamery u recepce úřadu, která příchozím měří tělesnou teplotu. V případě naměření vyšší hodnoty personál recepce příchozího změří ručním teploměrem. Pokud i v tomto případě výsledek měření ukáže zvýšenou teplotu, není dané osobě umožněn vstup do budovy.