Úspěšným žadatelům pomohou nové semináře

10. 8. 2010 Autor: Michal Török

Novinka na webu

Centrum evropského projektování připravilo v rámci projektu Posílení absorpční a administrativní kapacity nový cyklus seminářů pro žadatele o podporu z fondů EU. Už 10. srpna se žadatelé dozvědí, zda uspěli ve 14. kole výzvy pro oblast podpory 3.1 a 3.2. Úspěšným žadatelům, ale nejen jim, pak mohou připravené semináře přinést řadu užitečných informací pro jejich následné kroky v rámci čerpání podpory.

První seminář se krátce po zveřejnění výsledků zaměří na oblast veřejných zakázek. Především zájemce z řad neveřejných zadavatelů – podnikatele – může seminář připravit na další správný postup a ušetří jim potíže vyplývající z častých chyb při výběrovém řízení. Seminář se zaměří v teoretické i praktické části na hlavní úskalí veřejných zakázek a na praktických příkladech účastníci rozeberou chyby a způsoby řešení. Již nyní se můžete inspirovat našimi pilotními projekty, kterým je poskytována asistence při realizaci a administra! ci, kde naleznete jejich zadávací dokumentaci, plán předkládání zpráv, monitorovací zprávy, povinnou publicitu atd.

Cyklus seminářů, který odstartuje už v polovině září, bude dále pokračovat tématy projektové řízení a finanční řízení. Jednotlivé semináře vedou odborníci Centra evropského projektování. Přihlášky a další informace najdete už brzy na webu projektu PAAK www.cep-rra.cz/paak.