Vyhlášena témata pro Open Days 2008

14. 2. 2008 Autor: Daniel Všetečka

Ve dnech 6-9.října 2008 proběhne v Bruselu další ročník "Evropského týdne regionů", tentokráte s podtitulem Regiony a města ve světě výzev (Regions and cities in a challenging world).

Výbor regionů ve spolupráci s DG REGIO Evropské komise vyhlásil 4 témata, na která by měla cílit sada přednášek, prezentací a workshopů pořádaných uskupeními regionů EU v rámci této akce. Tématické priority pro letošní rok jsou následující:

1. Inovativní regiony: Propagace výzkumu, technologického rozvoje a inovací (Innovating regions: Promoting research, technological development a innovation);

2. Trvale udržitelný rozvoj: Reakce regionů na klimatické změny (Sustainable development: Regional response to climate change);

3. Spolupráce a networking: Výměna nejlepších zkušeností v regionálním rozvoji (Cooperation and networking: Exchange of best practice in regional development)

4. Pohled do budoucnosti: Evropská kohezní politika zítřku (Looking forward: A European cohesion policy for tomorrow).

Open days jsou příležitostí k získání nových znalostí, inspirování se řešeními ostatních regionů a navázání nových kontaktů. 40 seminářů bude organisováno DG REGIO EK, 40 konglomeráty regionů a 40 proběhne v rámci doprovodné akce nazvané Investors' café, která má za cíl přivést dohormady zástupce regionů a velkých soukromých investorů.

Náš kraj se aktivně účastnil minulého ročníku a rozhodl se v rámci letošního ročníku navštívit zajímavé semináře a aktivní prezentaci nechat na rok 2009, rok českého předsednictví v Radě EU.

Oficiální stránky akce zde.