Setkání Českého kruhu ( Cercle Tchéque)

13. 3. 2007 Autor: Daniel Všetečka

V pondělí 12. března se konalo další pravidelné setkání Českého kruhu v Bruselu. Tentokráte se role hostitele ujala firma Interel společne se Zastoupením kraje Vysočina v Bruselu.

Cercle Tchèque je neformální platforma pro setkávání zástupců českých subjektů působících v Bruselu (především ve vztahu k institucím Evropské unie). Za okamžik jejího zrodu se dá považovat prosinec 2004, kdy se myšlenka, kterou mnozí zástupci českých subjektů v Bruselu intuitivně cítili, začala přeměňovat v konkrétní činy. Inspirací pro ustavení Cercle Tchèque bylo fungování podobných iniciativ mezi zastoupeními jiných členských států Evropské unie (Francie, Rakousko, Velká Británie, …).

Cílem aktivit Cercle Tchèque je podpora komunikace a spolupráce mezi českými zastoupeními působícími v Bruselu, Stálým zastoupením České republiky při Evropské unii a evropskými institucemi (Evropská Komise, Evropský Parlament, …) a zvýšení viditelnosti a koordinace aktivit českého "živlu" v Bruselu. V delším časovém horizontu se zaměří i na posílení vztahů s českými úředníky pracujícími v institucích EU, českými europoslanci a dalšími "zástupci" České republiky v Bruselu.

V rámci Cercle Tchèque se pořádají každý měsíc pravidelná setkání, na která jsou zváni podle tematického zaměření daného setkání externí hosté. Setkání 12.3. se také zúčastnil pan Vladimír Müller, velvyslanec ČR v Belgii.

Neformální diskuse se týkala především akcí, které jednotliví účastníci připravují. Za Královéhradecký kraj se setkání účastnil vedoucí EU Office KHK.

Odkaz na webové stránky Českého kruhu.

 

Fotoreportáž

Soubory ke stažení