Přípravy kraje na Open Days 2007 pokračují

10. 9. 2007 Autor: Daniel Všetečka

Po letní srpnové pauze, kdy se celý Brusel vylidňuje se opět rozbíhají přípravy Královéhradeckého kraje na Open Days 2007 neboli evropský týden regionů.

Královéhradecký kraj tvoří spolu s kraji Auvergne/Centre/Limousin (FR), Banska Bystrica Region (SK), Castilla-La Mancha (ES), Central Macedonia (GR), Lancashire (UK), Pomurje (SI), Trencin Region (SK) konglomerát Dynamic Regions for Innovation and Investment (Dynamické regiony pro inovace a investice). Společně pořádáme workshop, který se týká možností klastrové spolupráce uvnitř regionů. Hlavní přednášejícím za Královéhradecký kraj bude Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, DrSc., který má s výzkumnými aktivitami v oblasti medicíny a jejich přenášením do výroby (rsp. komerční produkce) bohaté zkušenosti.

Paralelně s oficiálním seminářem se připravují neformální jednání, jejichž výsledkem má být jasná deklarace Královéhradeckého kraje zaměřit se také na inovační prostředí regionu, a to v počátcích především ve formě vypracování Regionální inovační strategie, jako základního koncepčního dokumentu v této oblasti.


Informace o semináři na oficiálních stránkách Open Days 2007



Fotogalerie:

Soubory ke stažení