Evropská kancelář KHK v Bruselu členem Rady pro výzkum, vývoj a inovace Královéhradeckého kraje

19. 12. 2007 Autor: Daniel Všetečka

Dne 18. prosince 2007, proběhlo ustavující setkání Rady pro výzkum, vývoj a inovace Královéhradeckého kraje (dále „RVVI“). Hlavním posláním RVVI je stát se koordinačním, poradním a iniciativním orgánem krajské samosprávy v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. RVVI bude působit jako odborný tým s neformální autoritou, spojující pohledy veřejné správy, partnerů, hospodářské komory, významných podniků, vysokých škol a dalších vzdělávacích zařízení.

Předsedou RVVI se stal náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Rostislav Všetečka, místopředsedou Rady je ředitel Technologického centra Hradec Králové Martin Dittrich. Dalšími členy RVVI jsou zástupci Královéhradeckého kraje, Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, Magistrátu města Hradec Králové, Regionální hospodářské komory SVČ, Asociace inovačního podnikání, Centra evropského projektování, Evropské kanceláře Královéhradeckého kraje v Bruselu (dále "EU OFFICE"), CzechInvestu, Technologického centra Hradec Králové, univerzit, Fakultní nemocnice Hradec Králové a firem působících v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Jednou z aktivit, kterou se bude RVVI zabývat, je koordinace vzniku Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje.

Role EU OFFICE je v poskytování aktuálních " bruselských" informací z oblasti politik výzkumu, vývoje a inovací RVVI, propagovat činnost a výsledky RVVI v Bruselu, monitorovat dění v sitích regionů zaměřených na VVI a přenášet zkušenosti západních regionů s tvorbou inovačních strategií do našeho kraje.

Soubory ke stažení