Delegace Výboru pro regionální rozvoj zastupitelstva a Odboru evropských záležitostí a mezinárodních vztahů Královéhradeckého kraje navštívila Brusel

2. 7. 2007 Autor: Daniel Všetečka

V pořadí již druhá studijní cesta se uskutečnila ve dnech 25-27. června 2007. Cesta byla realizována v rámci projektu Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti rozvoje II (AKKORD), který je spolufinancován Evropskou unií.

Tak jako předchozí delegaci, měli účastníci možnost seznámit se s chodem většiny hlavních institucí EU (Rada EU, Evropská komise, Evropský parlament, Výbor regionů a Evropský hospodářský a sociální výbor). Představena byla role Stálého zastoupení ČR při EU a aktuální stav vyjednávání dokumentů pro nové programovací období EU s Evropskou komisí. Svou roli prezentovalo i CEBRE, Česká podnikatelská reprezentace v Bruselu. V neposlední řadě byla předstvena role a cíle Evropské kanceláře KHK v Bruselu a její přesun do nových kancelářských prostor v tzv. Českém domě, který se slavnostně otevře 11.10.2007 za účasti mnoha čelných představitelů z ČR.



Fotogalerie:

Soubory ke stažení