Oznámení záměru na vyhlášení zvláště chráněného území, přírodní památky Na Bahně

5. 10. 2023 Autor: Ivana Bartošová

Oznámení záměru na vyhlášení zvláště chráněného území, přírodní památky Na Bahně, podle ust. § 40 odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů

Krajský úřad Královéhradeckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství (dále jen krajský úřad), jako věcně a místně příslušný orgán ochrany přírody dle ust. § 77a odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny v platném znění (dále jen ZOPK)

a dle ust. § 77a odst. 4 písm. h) ZOPK, oznamuje záměr na vyhlášení zvláště chráněného území, přírodní památky Na Bahně, v souladu s ust. § 40 ZOPK.

Návrh záměru na vyhlášení je podkladem pro nahrazení starého vyhlašovacího předpisu (Výnos Ministerstva školství a nár. osv. ze dne 31. prosince 1933, čj. 143.547 V, o ochraně přírodních památek) novým. Na základě záměru na vyhlášení bude aktualizován vyhlašovací předpis dle platné legislativy. Současně dochází zpracováním záměru na vyhlášení k vypořádání překryvů PP Na Bahně s PP Orlice a dále ke zpřesnění výměry území na základě aktuálního plánu péče.

Přírodní památka nebude mít vzhledem k místním poměrům vyhlášené ochranné pásmo. Nebude uplatněno ani 50 metrů od obvodu ZCHÚ ze ZOPK.

Se záměrem na vyhlášení zvláště chráněného území, kterým bude zřízena přírodní památka Na Bahně, podle ust. § 40 odst. 1 ZOPK a ust. § 10 vyhlášky č. 45/2018 Sb., o plánech péče, zásadách péče a podkladech k vyhlašování, evidenci a označování chráněných území, včetně vymezení území v mapě katastru nemovitostí a dalšími podklady se lze seznámit na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje, sídlem Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové,

a to zejména v úřední dny, tj. pondělí a středa od 8:00 do 17:00 hodin.

Písemné námitky k předloženému záměru na vyhlášení zvláště chráněného území, přírodní památky Na Bahně, mohou dotčené obce a kraje uplatnit ve lhůtě 90 dnů od obdržení záměru a vlastníci nemovitostí dotčených navrhovanou změnou ve lhůtě 90 dnů od doručení písemného oznámení o předložení záměru na vyhlášení zvláště chráněného území k projednání dle ust. § 40 odst. 2 ZOPK. K námitkám uplatněným po uvedené lhůtě

se nepřihlíží. Včas uplatněné námitky Krajský úřad Královéhradeckého kraje posoudí a vydá o nich rozhodnutí, a to do 60 dnů od uplynutí lhůty pro uplatnění námitek, a s rozhodnutím seznámí podatele námitek.

Soubory ke stažení