Výpravě Královéhradeckého kraje se v Brně dařilo

21. 6. 2023 Autor: Tomáš Záviský

53 medailí přineslo celkově nejlepší umístění na letních Olympiádách dětí a mládeže.

Brno se poslední červnový týden stalo centrem mládežnického sportu České republiky. Od 24. do 29. června 2017 hostila jihomoravská metropole největší multisportovní akci pro mladé sportovce – Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky.

300 členná výpravy Královéhradeckého kraje byla velice úspěšná. 53 medailí a celkově 6. místo byl historicky nejlepší výsledek krajské výpravy na letních Olympiádách dětí a mládeže. Výběr nejlepších krajských sportovců přivezl 14 zlatých, 19 stříbrných a 20 bronzových medailí. Nejúspěšnějšími sporty naší výpravy bylo plavání vč. handicapovaných (28 medailí), atletika (7 medailí), stolní tenis (5 medailí), karate (4 medaile), orientační běh (2 medaile) a cyklistika (2 medaile). Velikým úspěchem byl také zisk zlaté olympijské medaile fotbalového výběru Královéhradeckého kraje a 3. místo basketbalu dívek. Do medailové kolekce Královéhradeckého kraje po 1 medaili přispěli také reprezentanti v in-line, sportovní střelbě a tenise. Nejúspěšnějším sportovcem krajské výpravy byl na letošní letní Olympiádě dětí a mládeže plavec Mikuláš Rudolf Cogan, který v Brně kraloval v plaveckém bazénu a přivezl 5 zlatých a 1 stříbrnou medaili. Kompletní přehled medailistů je uveden v příloze.

Podrobné výsledky jednotlivých sportů a další informace si můžete prohlédnout na webových stránkách projektu. Záznamy přímých přenosů a reportáže z průběhu Her VIII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky najdete na iVysílání České televize.

Zajímavý klip k ODM 2017 najdete také na kanálu Českého olympijského týmu.

Soubory ke stažení

  • Medailisté KHK (pdf, 224 kB, 4.7.2017)

    Přehled medailistů KHK na ODM 2017

Fotogalerie