Školní hra k 10. výročí eTwiningu je v polovině

29. 6. 2015 Autor: Daniel Horáček

První polovinu má za sebou celoroční hra k desátému výročí eTwiningu, kterou pro učitele a žáky všech typů mateřských, základních a středních škol připravil Dům zahraniční spolupráce. Více než 250 školních týmů řeší postupně desítku úkolů z oblasti informačních a komunikačních technologií či bezpečného využívání internetu a sociálních sítí.

Do hry je však možné vstoupit i v průběhu příštích týdnů, jen to bude klást na nové účastníky větší nároky, aby zvládli všech 10 předepsaných úkolů do října, kdy bude hra ukončena v rámci Národní konferenci eTwinning 2015.

Této zábavné soutěže se účastní samozřejmě i školní týmy z Královéhradeckého kraje a za zmínku stojí úsilí například dvou týmů, Black Devils a Ilumináti, z mateřské školy v Jičíně, o jejichž práci se můžete ostatně sami přesvědčit (viz. foto).

Tato hra se skládá z deseti úkolů pro zapojené školy, které jsou postupně zveřejňovány na webu www.etwinning.cz. Úkoly jsou koncipovány tak, aby byly splnitelné jak v mateřské, tak i v odborné střední škole a aby se na nich mohli podílet především sami žáci a studenti. Za splnění úkolu vždy obdrží jeden virtuální odznak, cílem je získat všech deset odznaků. Do hry se školy mohou zapojit po celou dobu jejího trvání, tedy až do října, protože úkoly je možno plnit i zpětně. Seznam zapojených škol i počet získaných odznaků je publikován na www.etwinning.cz.

Soubory ke stažení