VII. kongres krizového řízení „Spolupráce složek IZS při mimořádných událostech a katastrofách“

25. 10. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

Krajský úřad Královéhradeckého kraje byl účastí pracovníků oddělení krizového řízení zastoupen na VII. kongresu krizového řízení „Spolupráce složek IZS při mimořádných událostech a katastrofách“.

Již VII. ročník tradičního kongresu krizového řízení „Spolupráce složek IZS při mimořádných událostech a katastrofách“, se uskutečnil ve dnech 19. – 20. října 2023 v kongresových prostorách hotelu Galant v Lednici. Celá vzdělávací akce proběhla pod společnou záštitou Fakultní nemocnice Brno a Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

Hlavním cílem pořadatelů kongresu bylo uspořádání dalšího ročníku této mezioborové akce, která by přinesla všem účastníkům širší přehled a orientaci při mimořádných událostech a katastrofách a přispěla by ke zkvalitnění jejich profesní činnosti.

Kongresem, kterého se zúčastnil rekordní počet 237 přihlášených osob ze všech složek IZS, nemocnic, krizového řízení ORP a krajů, krajských hygienických stanic, státních zdravotnických ústavů, zástupců státní správy a samosprávy a dalších subjektů podílejících se na řešení výše uvedené problematiky, se prolínala tato stěžejní témata:

  • - Humanitární pomoc v zahraničí a v ČR
  • - Připravenost na řešení mimořádných událostí a krizových situací
  • - Týmy specializovaných činností zdravotnických záchranných služeb a jejich úloha
  • - Triagle a Varia
V rámci odborného programu kongresu proběhly zajímavé přednášky například: ,,Nasazení USAR týmů ČR ohledně zemětřesení v Turecku a rozsáhlých požárech v Řecku“, blok týkající se problematiky ,,Hromadné dopravní nehody“, ,,Součinnost TPSČ a Policie ČR“ nebo velmi zajímavý přednáškový blok ,,Týmy specializovaných činností v České republice a jejich úloha“.

Rovněž vystoupení dalších přednášejících se svými příspěvky opět přispělo k vysoké úrovni proběhnuvšího kongresu krizového řízení a rekordní účast odborníků z širokého spektra oblasti krizového řízení jen potvrzovala značný zájem o tuto vzdělávací akci.

Pro pracovníky krizového řízení KÚ KHK byla účast na kongresu přínosná zejména z hlediska ucelení přehledu a orientaci v mezioborové spolupráci při řešení mimořádných situací a katatrof a ke zkvalitnění jejich profesní činnosti v danné oblasti.

Velké poděkování patří v neposlední řadě pořadatelům kongresu, zejména za ochotu a vstřícný přístup a rovněž kvalitní zabezpečení formální i neformální části výše uvedené vzdělávací akce.

Fotogalerie