Taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje ,,ROZKOŠ 2023“

3. 7. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

V rámci výcviku AČR (43. výsadkový pluk)-seskok padákem do vody, proběhlo dne 20. 6. 2023 na vodním díle Rozkoš, cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje s tématickým zaměřením záchrany většího počtu ,,tonoucích“ z vodní hladiny a jejich transportování na určené místo pomocí technických prostředků ve výbavě složek IZS.

Cílem cvičení bylo prověřit připravenost složek IZS Královéhradeckého kraje ( HZS Královéhradeckého kraje, Policie ČR, jednotek PO SDH obcí a VZS ČČK Náchod) pro případ skutečné mimořádné události, k záchraně většího počtu osob z vodní hladiny a zaroveň prověření vzájemné součinnosti a koordinace činnosti s příslušníky 43. výsadkového pluku a Vzdušných sil AČR. Způsob povedení cvičení byl realizován za využití předem určených sil a prostředků zúčastněných složek, s navozením co největší reálnosti při samotném provedení záchranných prací.

Pracovníci krizového řízení Krajského úřadu Královéhradeckého kraje se na místě cvičení opět přesvědčili o vysoké profesionalitě a připravenosti všech zasahujících složek ke zvládnutí uvedeného typu mimořádné události.

Fotogalerie