Pracovní porada krizových pracovníků

13. 5. 2015 Autor: JUDr. Jaroslav Jonák

Ve dnech 5. – 6. 5. 2015 se konala ve školícím zařízení Správy státních hmotných rezerv Dolní Dvůr pracovní porada krizových pracovníků Krajského úřadu Královéhradeckého kraje s krizovými pracovníky obcí s rozšířenou působností.

Porady se dále zúčastnili pracovníci Správy státních hmotných rezerv, Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a Ministerstva vnitra ČR. Byly řešeny aktuální problémy z této oblasti, otázky rozpracovanosti základních dokumentů v systému hospodářských opatření pro krizové stavy, ropné nouze a krizového řízení, postup při zpracování plánů nezbytných dodávek a aktuální otázky v oblasti obrany. Správa státních hmotných rezerv vysvětlila hlavní úkoly v systému hospodářských opatření pro krizové stavy, které nás v následujícím období čekají.

Kromě toho byl dán prostor pracovníkům Odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra, jejichž přednáška byla zaměřena na komunikaci v krizových a zátěžových situacích a všichni účastníci byli též seznámeni s novinkami v oblasti financování jednotek požární ochrany.

Na poradě byly též diskutovány otázky připravovaných cvičení složek integrovaného záchranného systému.

V samostatném bloku pak ředitelka Krajské veterinární správy pro Královéhradecký kraj přednášela o úloze obcí při řešení nákazové situace.

Fotogalerie